hanswerk

Achtergrond

laatsteMijn naam is Hans Reitsema en ik ben 2009 zelfstandig Personal Trainer. In 2009 ben ik afgestudeerd aan het Instituut voor Sportstudies als Sportgezondheidsprofessional, een HBO-opleiding aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Tot aan 2009 was ik twee jaar werkzaam als fitness instructeur, maar ik miste de invloed hans werk die ik had op het bereiken van de doelstellingen bij de leden in onze sportschool. Ik kon niet meer doen dan het uitschrijven van schema’s en ze blijven aanmoedigen om te blijven komen maar kon ze niet van de bank af halen om te komen sporten.

Ik was ervan overtuigd dat ik dat als personal trainer wel zou kunnen en daarom ben ik in 2009 direct begonnen met zeven mensen die ik kende als instructeur.

Ik ben geboren in 1982 en ben direct in mijn jeugd veel met sport in aanraking gekomen. Ik was als kind altijd al aan het voetballen en keek uit naar de pauzes op school: we hadden een groot speelplein waar we allerlei spelletjes deden. Tikkertje, rennen, sprinten, voetballen, noem maar op.

Als voetballer ontwikkelde ik me al snel als ‘loper’op het veld en de duursport begon me te fascineren. Ik deed aan schaatsen, hardlopen, skeeleren en wielrennen. Ik kwam erachter dat ik zoveel mogelijk zèlf wilde doen, dus de fiets ging de deur uit: zittend sporten was niks voor mij.

Tijdens de opleiding ben ik met fitness in aanraking gekomen en hier kwam ik in contact met mensen die vanuit een gezondheidsdoelstelling aan hun fitheid wilden werken. De gezondheid achter de sport is ook altijd mijn kick geweest; het gevoel na een voetbalwedstrijd dat je alles had gegeven of tijdens een duurloop je lichaam hebt uitgeput zodat het vervolgens weer sterker wordt… dat moest mijn werkveld worden!


Aanbod

Mijn werk bestaat voornamelijk uit personal training. 1 op 1 kun je de beste resultaten neerzetten. Soms is het beter om dit in groepsverband te doen, als mensen meer motivatie halen uit het samen sporten. Trainingen vinden plaats op verschillende lokaties: niet alleen in de sportschool, waar iemand zich bijvoorbeeld niet erg op zijn gemak zou kunnen voelen. Ik kom ook bij mensen thuis, train buitenshuis of bij mensen op het werk.

Los van de juiste beweging in het leven bied ik ook ondersteuning in voeding of lifestyle. Soms kan je zelfs meer winst halen uit het aanpassen van het voedingspatroon of dingen in het dagelijks leven; wanneer plan je je maaltijden in en hoe zit het met de verhouding inspanning/rust in het leven?


Motto en visie

Mijn motto is dat je alles uit je lichaam moet halen wat er in zit, zolang het maar ten gunste is van je gezondheid, ook op lange termijn. Er is al zovaak gebleken dat een fitter lichaam sneller herstelt van ziektes of ze zelfs voorkomt. Een fit lichaam kan ongezondheid voorkomen en ik vind dat je vanuit deze preventieve insteek moet werken om de kwaliteit van het leven te vergroten.

Lichamelijke activiteiten in het dagelijks leven zijn beter vol te houden en werken onder een bepaalde fysieke weerstand kost minder energie. Hoe fijn is het dat je zelf kan inplannen wanneer je deze weerstand tegenkomt? Meer in de training, dus minder in het dagelijks leven!


Specialisatie

Tijdens mijn opleiding en de jaren dat ik met sport en gezondheid bezig ben heb ik veel verschillende ervaringen opgedaan. Ik weet dat ik een sterke motivator ben en een goede sfeer neerzet tijdens de samenwerking met mijn cliënten. Mijn kracht zit hem in het behalen van gezondheidsdoelstellingen, ik zal er dan ook altijd voor zorgen dat de gezondheid voorop staat en niet een cosmetische wens als ongezond veel willen afvallen of overmatige spiergroei.

Ik kan werken met verschillende doelgroepen als ouderen, sporters of fysiek beperkten. Ik ken mijn kracht als personal trainer en weet ook wat buiten mijn werkveld valt. Ik ben dan ook alert indien ik moet doorverwijzen naar specialisten als diëtisten, fysiotherapeuten of psychologen.

Mensen zijn bij mij in goede handen als ze een doelstelling willen nastreven op gebied van gezondheid. Ik werk zorgvuldig, nauwkeurig, persoonlijk en vooruitstrevend.